CASTRARE SI STERILIZARE PISICI

Castrarea si sterilizarea pisicilor

castrare pisici

Stim deja ca foarte multi dintre dumneavoastra detineti in spatiul locativ un animal de companie. Totusi, un procent semnificativ din categoria iubitorilor de necuvantatoare este reprezentat de cei care au in grija lor cel putin o pisica.

In mod cert, a tine in casa un motan sau o pisica atrage dupa sine si o serie de responsabilitati, intrucat uneori ingrijirea de acasa nu este suficienta. Asta, bineinteles, daca va doriti sa ii oferiti pisicii dumneavoastra cele mai bune conditii.

Castrarea motanilor si, implicit sterilizarea pisicilor reprezinta cele mai populare proceduri cand vine vorba de vizitele care se fac in cabinetele veterinare. Pentru necunoscatori, castrarea unui motan presupune o interventie chirurgicala simpla care necesita ingrijiri de cateva zile intrucat glandele sexuale sunt pozitionate in exterior. In ceea ce priveste operatia de sterilizare a pisicii, aceasta este o procedura cu mult mai complexa deoarece ovarele sunt pozitionate in interiorul corpului, iar recuperarea postoperatorie presupune atentie sporita.

Retineti, totusi, faptul ca aceste doua interventii se realizeaza cand animalutul se afla la maturitate si procesul de crestere s-a incheiat.

Iata de ce este indicat sa apelati la aceste interventii!

Nu toata lumea intelege importanta acestora si, mai ales, de ce sunt indicate astfel de proceduri in cazul animalutelor de companie. Este gresit sa credeti ca sterilizarea reprezinta un moft, cand de fapt este o necesitate. Acelasi lucru este valabil si in cazul castrarii. De aceea, in cele ce urmeaza, veti putea descoperi 5 beneficii ale castrarii, respectiv sterilizarii pisicilor care sa va convinga sa va programati rapid animalutele la medic:

  1. Motanii castrati si pisicile sterilizate sunt mai docile, mai calme si mai sociabile dupa interventie;
  2. Motanii nu vor mai fugi de acasa, iar femelele nu vor mai mieuna pe perioada noptii;
  3. Atat pisicile, cat si motanii vor manca mai mult, asimiland mult mai bine hrana;
  4. Se reduce riscul de a contacta o serie de afectiuni precum leucemia felina, imunodeficienta felina si peritonita infectioasa;
  5. Atat castrarea, cat si sterilizarea duc la reducerea riscului de aparitie a unor tulburari metabolice.

Iata, asadar, 5 avantaje esentiale ale procedurilor de castrare si sterilizare. Cereti sprijinul personalului Cherry Vet si, cu siguranta, veti gasi raspunsul la toate intrebarile pe care le aveti.

Trebuie sa mai stiti ca atat procesul de sterilizare a pisicilor, cat si castrarea motanilor se regasesc la preturi mai mult decat accesibile. Asadar, va asteptam cu drag!

 

Cabinet veterinar Baneasa:

Adresa: Bd. Aerogarii nr. 38, sector 1, Bucuresti

Clinica veterinara Dristor

Adresa: Str. Dristorului nr. 1 sector 3, Bucuresti

Telefoane

- 0732.369.097 - 031.436.55.84

Program de lucru cabinete:

Urgente veterinare: Non-STOP L-V : 9:00 – 22:00 S : 9:00 – 17:00 D : 9:00 – 14:00

Copyright 2016 CherryVet | Cabinet veterinar Bucuresti